Ermitage Resort de Ventron Frères Joseph

Zomer of winter, Ventron is altijd een bezoekje waard!

*** UPDATE: Het skigebied is gesloten en in overname. Van zodra er meer geweten is over de genomen besluiten ivm de toekomst wordt deze pagina aangepast!!

Het skigebied van Ventron bevindt zich op 15min rijden van onse gîtes. Hoewel Ventron een van de kleinere, onbekendere skigebieden is van de Vogezen blijft het toch een echte aanrader. Het gebied heeft veel eenvoudige blauwe en groene pistes. Er is ook zo goed als geen off-piste of après ski. Hierdoor is het skigebied Ventron vooral geschikt voor beginnende skiërs en kinderen. Je komt er vooral om te genieten van de rust en de prachtige natuur.

Let op, het snowboarden is hier gereguleerd. Je mag er niet boarden op woensdag, tijdens het weekend en ook niet in de Belgische, Franse of Luxemburgse schoolvakanties. Check de website van het skigebied voor precieze informatie.

Naast het alpine skiën kan je in Ventron ook sneeuwschoenwandelen. Steeds vaker wordt er in de winter ook gewandeld, oftewel op z´n frans: randonnee a raquettes.

Heerlijk wandelen kan je er uiteraard ook in de zomer. Met meer dan 120 km gemarkeerde paden door Le Club Vosgien, is Ventron een paradijs voor wandelaars. Van makkelijke familie-uitjes tot echte kuitenbijters. Er is voor ieder wat wils! In het office de Tourisme kan je steeds vragen naar de verschillende routes maar download hier alvast een eerste wandelparcours.

Adres:
Ermitage Frère-Joseph
88310 Ventron

Tel:
03 29 24 18 09

Aantal km:
12km