Brasserie La Madelon

Lokale drankjes proeven bij deze artisanale bierbrouwerij

Misschien denk je bij Frankrijk eerder aan wijn dan aan bier. Maar eigenlijk is Lotharingen (Lorraine) een historisch belangrijk bierproducerende regio, ooit had men hier meer dan 300 ambachtelijke brouwerijen.

Deze brouwerij werd al gesticht in 1875 in een voormalig benedictijnenklooster. Maar het grote succes kwam er in 2000 toen Francis Hoffner, zijn vrouw Amparo en zijn twee zonen Mickaël en Valentin deze brouwerij herlanceerden onder de naam La Madelon, naar een oud traditioneel soldatendrinklied, uit de Franse folklore van een van de tekstschrijver Louis Bousquet.

In 2014 verhuisden ze de brouwerij naar de huidige plaats omdat ze daar een productiecapaciteit hebben van 20 hectoliter, 4 keer hoger dan in de vorige brouwerij. En een paar jaar later, in 2020 veranderde de brouwerij opnieuw van eigenaar. Het zijn nu Vincent Claudel en zijn vrouw Frédérique die het etablissement beheren.

Ter plaatse wordt trouwens niet enkel bier gebrouwd. Ze maken er ook hun eigen ambachtelijke limonade en cola, geproduceerd met bronwater uit de Vogezen. Dit alles kan je proeven in de bar die net naast de brouwerij gevestigd is. Er is ook een winkeltje om nadien je voorraad in te slaan.

Adres:
21 Rue du Vélodrome
88200 Saint-Étienne-lès-Remiremont

Tel:
03 29 22 11 36

Aantal km:
21km