La Bresse Lispach Skigebied

Het grootste langlaufgebied in de Vogezen

Met zijn 50km aan pistes die u leidden tussen bossen, meren en moerassen is het langlaufgebied van La Bresse Lispach een absolute aanrader. Denk daarbij aan mooie besneeuwde paden en de typische dennenbomen. Het meer Lac de Lispach ligt in het midden van het domein, en het bevroren ijs zorgt ervoor dat de blauwe kleuren van het meer helemaal tot z’n recht komen. Het is ook nog eens verbonden met de langlaufgebieden van Gérardmer en Xonrupt dus de mogelijkheden zijn eindeloos.

Op dat zelfde meer kijk je ook uit vanop het alpine ski domein aan de overkant. Het is een kleiner domein met in totaal 8 pistes (3 groen, 3 blauw, 1 rood en 1 zwart) die zich allemaal aan dezelfde kant van de berg bevinden. Doordat het domein kleiner is dan zijn grote broer La Bresse Hochneck is uiteraard de prijs van de skipas veel lager. Het is dus ideaal voor wie graag een dagje op de latten wil van het uitzicht genieten maar toch binnen budget wil blijven.

En uiteraard is het ook een aanrader voor beginners of met kinderen. Aangezien het hele domein aan 1 zijde van de berg ligt, kan je niet verdwalen. Elke piste leid je terug naar beneden, naar het zelfde punt. En op dat punt beneden is ook direct de cafetaria gelegen waar je zowel binnen als buiten op het terras iets kan eten en drinken.

Adres:
Route de Lispach
88250 La Bresse

Tel:
03 29 25 41 29

Aantal km:
20km