La Meute Scoobeedoo

Zomer en winter op sleetocht met de honden

Deze honden heten Scoobeedogs. De basis van de roedel bestaat uit de bekende Groenlandse honden, een primitieve hond die sociaal nog heel dicht bij de wolf aanleunt, en er werden nadien ook honden uit een meer Indiaanse lijn aan toegevoegd.

Een totale sessie duurt ongeveer 22n uur en u wordt steeds begeleid door een professionele musher op uw hondensleetocht. De tocht wordt voorafgegaan door een presentatie van de roedel zodat u alles leert over hoe u juist met de honden kunt omgaan. Een slee biedt plaats aan 2 tot 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen.

Meestal eindigt het winterseizoen op het einde van maart. Maar ook daarna kan je nog steeds bij hen terecht voor een tocht. Je geniet dus ook even goed zonder sneeuw en wordt dan door de scoobeedogs vooruit getrokken in een kart.

Daarnaast organiseren ze ook Cani-rando, een wandeling waarbij u zichzelf laat voort trekken door één van hun sledehonden. Ze passen de route en de moeilijkheidsgraad aan uw mogelijkheden aan. Voor de allerkleinsten is het ook mogelijk om onder begeleiding van een musher de honden te ontmoeten in het park.

Adres:
44 La Censé Saint-Dié
88600 Les Rouges-Eaux

Tel:
06 08 17 56 85

Aantal km:
56km